Bükkábrányi 6. Borsodi Simsonos Nyárzáró

Bükkábrányi 6. Borsodi Simsonos Nyárzáró

Augusztus 15-16-án Bükkábrányban immáron hatodik alkalommal rendeztük meg a Borsodi Simsonos Nyárzárót. Az égiek is nagyon akarhatták ezt a bulit, mert az időjárás több, mint kedvező volt.

9-kor megkezdtük a regisztrációt, ahol a résztvevők karszalagot, matricát kaptak és jelentkezhettek a programokra. A regisztráció végére körülbelül 120-an gyűltünk össze az ország minden tájáról, ami-úgy gondolom- nem is rossz egy regionális rendezvénytől.

Fél 12-kor ebédelni indultunk a közeli Bányász Emlékházhoz, ahol az első 100 Simsonnal érkezőt egy-egy tányér babgulyással vendégeltük meg. Ebéd után felvonulásra indult a csapat a faluban, illetve a szomszéd településen, Mezőnyárádon.

Eközben a szorgalmas szervezők egy része megépítette a helyszínt a gyorsuláshoz. Sörsátrat állítottunk, kordonszalagot húztunk ki (amihez a cölöpöket előző este fél 11-kor vertük le egy fejlámpa és egy fejsze társaságában :D), és ami a legfontosabb, összeraktuk a rajtlámpát és az időmérőrendszert. A lényege az volna, hogy a pálya végén van két infrakapu ami a motorok beérkezését figyeli. Ezeknek kell egy jel, ami jelzi, hogy mikor lettek elindítva a versenyzők, ezt szolgálja a pálya elején lévő rajtlámpa. Amint az zöldre vált, elindul az idő mérése, egészen addig, míg az infrakapukat meg nem szakítják a motorok. Ekkor a mért időket visszaküldi a kapu előre a lámpának, az meg továbbítja a. A gépen fut egy program ami egy Excel fájlból kiolvassa az indulókat, majd magától összeállítja a párosokat, a mért eredményeket pedig visszaírja a fájlba. Eme zseniális szerkezetet egyébként Pónya Balázsnak köszönhetjük.

A gyorsulás a már megszokott 50, 60 és 70 ccm kategóriákra osztva zajlott. A helyszínt rendőrök biztosították és egy mentőautó is a rendelkezésünkre állt. Az 50 ccm-esek versenyét Győrki Pali nyerte, saját faragású hengerrel. Annyira toronymagasan verte a mezőnyt, hogy többen le is vetették vele a hengerfejet, ám végül bebizonyosodott, hogy az az 50 ccm tényleg annyi. A 60-as kategóriában Hajdú Oszkár diadalmaskodott. A verseny közepén az időmérő érzékelői sem bírták tovább a meleget és feladták a küzdelmet. Így egyenes kieséssel folytatták a fiúk a versengést. A 70-esek közül ismét Farkas Gyuri bizonyult a legjobbnak, szóval innen üzenném a srácoknak, hogy jó lenne, ha valaki végre legyűrné Gyurit, mert már uncsi, hogy mindig nála landol a nyeremény bukósisak :D

A gyorsulás után egy kicsit szokatlan esemény következett. Aznap ugyanis esküvő volt Bükkábrányban, és mivel a vőlegény is Simsonozott régebben, felkértek bennünket, hogy álljunk sorfalat a násznépnek, mikor ők a lagzi helyszínére indulnak. Ennek a kérésnek pedig természetesen örömmel tettünk eleget J

Ezt a csigafutam követte, ami szerintem az utóbbi években egyre népszerűbb lett. Idén új győztest avattunk Török Márk személyében, Darvas Csabi végre ellenfélre talált :D

Az utolsó verseny a műszaki vetélkedő volt, ahol a versenyzőknek időre kellett karburátor úszószintet állítaniuk, mindenféle mérőeszköz nélkül. Törekedniük kellett a gyors és pontos beállításra. A szervezők mérték az időt és ellenőrizték az úszószintet. A küzdelem a férfitársadalomra nézve megszégyenítő eredménnyel zárult, ugyanis a versenyt Nagy Ani nyerte a legjobb idővel és a legpontosabb beállítással.

Este az eredményhirdetésre is sort kerítettünk.  Az oklevelek mellé a Moped91 Kft. által felajánlott nyereményeket kaptak a helyezettek. Az elsők egy- egy bukósisakot, a második helyezettek pedig Simsonos ajándékcsomagot.

Az este fakultatív programmal ért véget: mindenki azt ivott, amit akart :D

Másnap reggelre megérkezett a jósolt eső, így sajnos elmaradt a várva várt bükki motorozás, a vásárhölyiek legnagyobb bánatára.

A beszámolóm végén a szervezők nevében szeretnék köszönetet mondani támogatóinknak: Bükkábrány Község Önkormányzatának, a Qualitool 2000 Kft.-nek, a Moped91 Kft.-nek, az Agria Speciális Mentőcsoportnak a Trabant Klubnak és Tóth Jánosnénak.

Valamint szeretném veletek megosztani azok névsorát is, akik nélkül ez a buli nem jöhetett volna létre:

    Kovács Alex

    Ficsor Fanni

    Nagy Tamás

    Pónya Balázs

    Derekas Bálint

    Ficsor Attila

    Győrki Pál

    Varga Dávid

    Nagy Annamária

    Sákovits Tamás

    Sákovits Attila

    Tóth Szabina

    Ficsorné Hajdu Katalin

    Kovácsné Tari Judit

    Kovács Zsolt

    Németh Csaba

    Darvas Csaba

    Tóth Róbert

    Lanczki Regina

    Lanczkiné Szabó Gabriella

Még több kép itt:

https://www.flickr.com/photos/126569215@N08/sets/72157655229159774/