Milyen külsőt és belsőt vegyek a bringámra? Magyország még mindig Európa élmezőnyében jár kerékpár használat tekintetében, derül ki a legfrissebb statisztikákból. Pontosan emiatt nem lehet elégszer hangsúlyozni a biztonságos közlekedést. Ha arccal tompítunk egy fát, akkor hamar észrevesszük, hogy a fékek nem a gyári előírásoknak megfelelően működnek, de mi a helyzet a kerékkel ?

Legújabb cikksorozatunkban a 30 éves múlttal rendelkező Mitas, a világ egyik vezető gumiipari gyártójának vesszük szemügyre a palettáját, aki ráadásul nem Kínában gyártja a gumikat, hanem itt Európában.

 Szó lesz különböző felhasználáshoz ajánlott mintázatokról, legújabb csúcs technológiáról és hagyományos belsőkről. Ha kíváncsi vagy mit ajánl a gyáróriás MTB, Downhill, Cross, Bmx, Treking vagy országúti kerékpárokhoz, akkor a következőket neked ajánljuk!

Első cikkünkben a Mountain Bike és a Downhill gumik mintázatát, technológiáit és a külsők felépítéstét boncolgatjuk

Mountain Bike - MTB:

Downhill - Extrém:

Következő cikkünkben a bmx és cross gumikat, továbbá a külsőgumi technológiákat vesszük részletesen szemügyre. Ha kíváncsi vagy mitől defekttűrőek a Mitas külsők vagy miért nincs belső a cross gumikban, akkor tarts velünk!

Kattints: Kerékpár külsők és belsők